Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГНСУ роз'яснила особливості обкладення ПДВ діяльності ОСМД

17 жовтня 2012, 15:15
208
0
Реклама

ГНСУ відмітила, що засоби за водо-, тепло-, газо-, електропостачання, гаряче водопостачання і інші послуги, які власники житлових і нежитлових приміщень перераховують безпосередньо на рахунки постачальників цих послуг, або на рахунок ОСМД для накопичення і наступного перерахування постачальникам, не призводять до виникнення у об'єднання об'єкту обкладення ПДВ.

У разі встановлення ОСМД для власників житлових і нежитлових приміщень окремої плати за послуги з перерахування отриманих від них коштів постачальникам вказаних послуг, у об'єднання виникає об'єкт обкладення ПДВ виходячи з вартості наданих послуг.

Засоби, що поступають на банківський рахунок ОСМД від власників житлових і нежитлових приміщень для компенсації витрат на зміст і ремонт приміщень або іншого майна, що знаходиться в загальній власності об'єднання, не є об'єктом обкладення ПДВ.

Господарська діяльність ОСМД по забезпеченню власних потреб, зокрема, шляхом укладення договорів з фізичними або юридичними особами, наприклад, - надання в оренду нежитлових приміщень, є об'єктом обкладення ПДВ.

Також автори листа нагадали про обов'язок реєстрації платником ПДВ особи, що отримала за останніх 12 календарних місяців більше 300 тис. грн. (без ПДВ) від операцій, оподатковуваних ПДВ (лист від 22.06.2012 р. № 8958/5/15-2116).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини