Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГНСУ роз'яснила порядок сплати земельного податку физлицами-единщиками

28 листопада 2012, 13:35
191
0
Реклама

ГНСУ у узагальнювальній податковій консультації по сплаті земельного податку власниками нежитлових приміщень, платниками єдиного податку - фізичними особами відмітила наступне.

Якщо право власності на земельну ділянку оформлене на фізособу (фізособу-підприємця) і земельну ділянку використовується ним для здійснення господарської діяльності (магазин, СТО), то такий підприємець (платник єдиного податку) звільняється від обов'язку нарахування, сплати і представлення податкової звітності по земельному податку (з урахуванням пп. 291.5.3 НКУ).

У разі надання в оренду будівель, споруд або їх частин за договором оренди, одночасно з правом найму будівлі або іншої капітальної споруди (їх окремій частині) наймачеві надається право користування земельною ділянкою, на якій вони знаходяться, а також прилеглим до будівлі або споруди, тобто підприємницька діяльність наймодателей здійснюється обов'язково за рахунок надання в оренду майна і земельної ділянки, то таке фізособа-підприємець (власник нежитлового приміщення) також звільняється від нарахування (сплати) і представлення податкової звітності по земельному податку (наказ від 23.11.2012 р. № 1051).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини