Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГНСУ не згодна з Мінфіном в питанні по використанню факсиміле

28 листопада 2012, 15:04
325
0
Реклама

ГНСУ настоює на неприпустимості використання факсиміле при оформленні податкової накладної, при складанні податкової звітності, а також в податкових повідомленнях-рішеннях, податкових вимогах, наказі і напрямі на проведення перевірки  (наказ від 22.11.2012 р. № 1047).

Цю думку податкове відомство навіть закріпило в узагальнювальній податковій консультації. І це не дивлячись на те, що Мінфін зовсім не проти факсимільного відтворення підпису.

Розбіжність зосереджена навколо п. 2.5 Інструкцій № 88, згідно з яким при оформленні первинних документів використання факсимільного відтворення підпису допускається в порядку, встановленому законом, іншими актами цивільного законодавства. Але проблема в тому, що в законодавстві відсутні навіть елементарні визначення цього феномену.

Незрозуміло, що заважає Мінфіну розробити законопроект про додавання в Закон про бухоблік порядку використання факсиміле, домовитися з головою ГНСУ, щоб ВРУ прийняла ці зміни, і таким чином врегулювати ситуацію.

Це ж набагато простіше, ніж, наприклад, ввести новий податок з продажу іноземної валюти.

А якщо питання буде вирішено ще і на користь платників, то можна буде нахвалятися, що дотримується політика лібералізації податкової системи.

Тим паче, що потрібно ще стільки усього зробити для реалізації гір спрощень, що наобіцялися, поліпшень, крокують назустріч бізнесу, програми яких скоро почнуть, напевно, викладати в школах і дитячих садках.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини