Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платники податків використовують пульс податковою не за призначенням

10 грудня 2012, 09:44
218
0
Реклама

ГНСУ повідомилащо інтерактивний сервіс "Пульс податкової" українські платники податків в основному використовують як консультаційний центр.

З часу презентації цього сервісу податкової служби в січні 2012 року від платників поступило 26 тис. дзвінків. При цьому переважна більшість звернень (23,5 тис.) торкалися роз'яснення окремих питань адміністрування податкових платежів.

Повідомлень про необхідність врегулювання спірних питань в стосунках з податковою службою поступило близько 2,7 тисяч. 98 % таких звернень платників податків було відпрацьовано оперативно і з позитивним результатом, про що фахівці ГНСУ відзвітували кожному заявникові персонально.

Найчастіше громадяни звертаються з приводу організаційних недоліків в роботі сервісних центрів або податкових інспекцій, наприклад, відносно труднощів з отриманням довідок, безпідставної відмови у видачі документів і т. п. Такі звернення складають 45 %. Ще 33 % платники звернулися в "Пульс податковою", щоб вирішити проблеми з представленням звітності.

Так, наприклад, після дзвінка на "Пульс" у киянина прийняли звітність в паперовому виді, а харківському підприємцеві видали посвідчення про реєстрацію платником ПДВ.

Антикорупційної проблематики, заради якої "Пульс податкової" власне і створювався, торкалося тільки 3,7 % звернень.

Номер телефону "Пульс податкової" (044) 284-00-07. Лінія працює цілодобово.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини