Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Походження книги визначається по міжнародному номеру

19 грудня 2012, 14:55
176
0
Реклама

Держкомтелерадіо в ході роз'яснення значення терміну "видання (книга) вітчизняного виробництва", який використовується при визначенні умов застосування пільги по ПДВ, відмітило наступне.

Визначення цього терміну чинним законодавством не передбачено.

Відповідно до статті 1 Закону про видавничу справу видання - цей твір (документ), який пройшов редакційно-видавничу обробку, виготовлено друкуванням, тисненням або іншим способом, містить інформацію, призначену для поширення, і відповідає вимогам державних стандартів, інших нормативно-правових актів відносно видавничого оформлення, поліграфічного і технічного виконання.

Автори листа привели декілька цитат з роз'яснень Мінюсту і Держмитслужби на цю тему і дійшли висновку, що видання (книга) може вважатися продукцією вітчизняного виробництва за умови здійснення підготовки і випуску видавничої продукції на території України.

Відповідно до ДСТУ 4861:2007 "Видання. Вихідні відомості" елементом вихідних відомостей в книжковому виданні є, зокрема, вихідні дані, що містять : місце випуску видання, найменування (ім'я) видавця, рік випуску видання. Місцем знаходження видання вважається місцезнаходження видавця.

Крім того, по міжнародному стандартному номеру книги (ISBN), який на міжнародному рівні ідентифікує будь-яку книгу або брошуру певного видавця, можна визначити країну походження видання (лист від 07.11.2012 р. № 5860/35/4).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини