Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що принесе бізнесу 2013 рік: підтримка суднобудування

21 грудня 2012, 08:57
229
0
Реклама

З нового року почнеться проведення економічного експерименту відносно державної підтримки суднобудівельної промисловості, передбаченого однойменним Законом від 06.09.2012 р. № 5209 - VI.

У рамках цього експерименту суднобудівельну галузь, в яку включені суднобудівельні підприємства і дослідно-конструкторські організації, послуги, що роблять ним, запропоновано визнати пріоритетною галуззю економіки і надати їй ряд пільг.

Серед таких - здешевлення кредитів шляхом часткової компенсації ставки за кредитами комерційних банків до рівня облікової ставки НБУ, надання державних гарантій по іноземних кредитах, збільшення рівня державних замовлень, списання сум пені, фінансових і штрафних санкцій, нарахованих на суму податкової заборгованості і несплачених за станом на 1 липня 2012 року.

Операції по ввезенню товарів, використовуваних для будівництва, ремонту, модернізації морських, річкових судів і інших плавзасобів, якщо такі товари не робляться підприємствами на території України або робляться, але не відповідають міжнародним стандартам або вимогам замовників, запропоновано звільнити від ввізного мита і ПДВ.

Розмір ЕСВ для підприємств суднобудівельної промисловості повинен буде скласти 33,2 % від фонду заробітної плати. Термін дії експерименту - до 1 січня 2018 року.

Ви можете ознайомитися з аналітичними матеріалами і консультаціями по даній і іншим тематикам, безкоштовно встановивши на тест систему ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини