Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГНСУ у черговий раз нагадала особливості перерахування податків

25 грудня 2012, 15:00
235
0
Реклама

У зв'язку з численними запитами, що поступають від органів податкової служби з питань невиконання платниками податків і банками вимог порядку заповнення документів на переклад у разі сплати (стягнення) платежів до бюджету, здійснення бюджетного відшкодування ПДВ, повернення засобів, помилково або надмірно зарахованих до бюджету, ГНСУ повідомила таке.

Відповідальність за правильність заповнення реквізитів розрахункового документу несе особа, що оформила цей документ і надала його в обслуговуючий банк.

Банк не має права виправляти реквізит "Призначення платежу" розрахункового документу.

Також автори листа привели цитату з листа НБУ від 08.11.2012 р. № 25-111/2436, в якій говориться, що з метою недопущення випадків невірного заповнення реквізиту розрахункового документу "Призначення платежу" при перерахуванні платежів до бюджету банкам рекомендується звернути увагу клієнтів на необхідність дотримання ними порядку заповнення цього реквізиту, а також дотримувати вимоги Інструкції про безготівкові розрахунки і посилити контроль за правильністю оформлення міжбанківських електронних розрахункових документів, зокрема, відносно заповнення усіх розділових і код, що міститься в розрахунковий документ клієнт на здійснення платіж до бюджету, знаків (лист від 05.12.2012 р. № 10755/0/71-12/19-1017).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини