Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що принесе бізнесу 2013 рік: Електронна Національна кадастрова система

26 грудня 2012, 08:58
282
1
Реклама

З 1 січня 2013 року запрацює Національна кадастрова система - повністю автоматизована електронна система реєстрації і кадастру.

Про це заявив голова Госземагентства України Сергій Тимченко.

"Дані, якими наповнюватиметься Державний земельний кадастр, уперше в Україні перетворені в електронний вигляд, створений реєстр усіх видів державних актів на землю. Крім того, графічного відображення набули межі усіх населених пунктів і межі земельних ділянок. Ми здійснили аерофотознімання усієї території України, тобто більше 60 мільйонів гектарів, і отримали новітній картографічний матеріал в електронному вигляді. Сформований центр даних, що містить сотні терабайт інформації. Ця інформація доступна для кожного громадянина України", - відмітив керівник відомства.

За його даними, на 7 грудня т. р. верифицированы 9 млн. 217 тис. 326 державних актів на землю. Землевпорядники щодня переводять в електронний вигляд і заносять в інформаційні бази понад 400 тис. документів.

Як відзначалося, публічна кадастрова карта містить також функцію зворотного зв'язку, завдяки якому власники і користувачі земельних ділянок можуть направити запит в територіальний підрозділ Госземагентства без особистого його відвідування.

(по матеріалах Асоціації платників податків України)

Ви можете ознайомитися з аналітичними матеріалами і консультаціями по даній і іншим тематикам, безкоштовно встановивши на тест систему ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини