Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГНСУ нагадала особливості оподаткування операцій по поступці боргу

28 грудня 2012, 16:17
211
0
Реклама

ГНСУ в ході розгляду порядку оподаткування на прибуток господарських операцій по поступці права вимоги повідомила таке.

Поступка права вимоги є операцією по переуступанню кредитором прав вимоги боргу третьої особи новому кредиторові з попередньою або наступною компенсацією вартості такого боргу кредиторові або без такої компенсації.

При першій поступці зобов'язань витрати, понесені платником податку - першим кредитором, визначаються у розмірі договірної (контрактною) вартості товарів, робіт, послуг, по яких виникла заборгованість, у розмірі фактичною заборгованістю, що поступається.

Що стосується прибутків, то до їх складу включається сума коштів або вартість інших активів, отримана платником податку - першим кредитором від такої поступки.

При безвідплатній поступці зобов'язань витрати платника податків - першого кредитора визначаються у розмірі договірної (контрактною) вартості товарів, робіт, послуг, по яких виникла заборгованість, у розмірі фактичною заборгованістю, що поступається. До складу прибутків такого платника включається тільки сума його заборгованості, яка списується (погашається), за умови, що така заборгованість була включена до складу витрат згідно з вимогами НКУ (лист від 05.12.2012 р. № 10784/0/71-12/22-1117).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини