Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов дало оцінку своїй поведінці

8 лютого 2013, 17:35
298
1
Реклама

Голова ГНСУ А. Клименко повідомив Подробицям про те, що Миндоходов йде шляхом скорочення звітності і уніфікації правил для підприємців.

Так от, виявляється, як називається те неподобство, яке зараз твориться в податковій звітності, - скорочення звітності і уніфікація правил для підприємців. Дивно, а виглядає як звичайнісінький безсовісний безлад. Чи у податкового відомства, або у платників податків явно проблеми з налаштуваннями сприйняття об'єктивної реальності.

Справедливості ради слід зазначити, що на сьогодні логічніше було б почути від податкової влади слова покаяння і вибачення перед платниками за заподіювані незручності, пов'язані із складанням звітності.

Ще головний податківець пообіцяв, що звіт по ЕСВ скоротиться з 39 до 1 листа і увійде до складу стандартної форми 1ДФ.

Тут слід уточнити, що об'єм, так званих персоніфікованих, звітів по ЕСВ прямо пропорційний штату працівників, адже в них відбиваються дані по кожному співробітникові окремим рядком. За таким же принципом заповнюється згадана форма № 1ДФ. Наприклад, у підприємства з штатом близько трьохсот працівників форма № 1ДФ налічує більше десятка сторінок.

Крім того, представник податкового відомства виразив упевненість в тому, що бізнесу буде зручно, коли податки, митні збори і ЕСВ стягуватимуться і адмініструватимуться одним відомством, а не трьома.

У теорії так, але на практиці тільки за умови, що це саме "одно відомство" не йде шляхом скорочення звітності і уніфікація правил для підприємців".

Іншому виданню (Форбс Україна) пан Клименко заявивщо вважає створення Миндоходов відмінним новорічним подарунком для платників податків. На його думку, роль держави - не в наданні бізнесу вигод, а в створенні таких умов, при яких йому комфортно і зручно працювати. Про те, що означає комфорт в його розумінні, він планує розповісти, коли положення про Міністерство буде підписано президентом, але активна робота із створення комфортних умов вже йде.

Тут не посперечаєшся - усе залежить від розуміння комфорту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини