Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Укргосреестр розглянув особливості держреєстрації прав на нерухомість

18 лютого 2013, 13:12
227
0
Реклама

Укргосреестр розглянув питання відносно:

- надання витягання з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно під час проведення державної реєстрації прав (лист від 21.01.2013 р. № 27-06-15-13);

- державній реєстрації припинення обтяження речових прав на нерухоме майно (лист від 06.02.2013 р. № 41-06-15-13).

З першого питання автори листа відмітили наступне.

З різних витягань з Державного реєстру прав на нерухомість, які містять різний об'єм відомостей (залежно від суб'єктів, яким вони надаються, а також підстав для їх видачі), зокрема, таких, які надаються власникові нерухомого майна (його спадкоємцям), в процедурі державної реєстрації прав, в процедурі узяття на облік безхазяйного майна, виключно перше з перерахованих містить інформацію про державну реєстрацію права власності і інших речових прав на нерухомість, обтяження таких прав, наявну в розділі Державного реєстру прав, відкритому на такий об'єкт на дата і час його формування.

Отже, при проведенні державної реєстрації права власності на нерухомість слід формувати витягання з Державного реєстру прав, яке надається власникові нерухомості.

У разі проведення державної реєстрації інших речових прав на нерухомість, обтяжень прав на нерухомість, слід формувати витягання, яке надається в процедурі державної реєстрації прав.

У другому листі повідомляється, що у разі представлення зацікавленою особою особисто заяви про державну реєстрацію прав і їх обтяжень встановленої форми воно пред'являє органу державної реєстрації прав документ, що засвідчує його особу. У разі подачі такої заяви шляхом його відправлення органу державної реєстрації прав, супровідний лист оформляється на бланку встановленої форми відповідно до вимог законодавства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини