Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Помилки в електронній податковій накладній не виправляються

15 березня 2013, 11:55
235
0
Реклама

ГНСУ в ході розгляду особливостей застосування електронної податкової накладної відмітила наступне.

1. Відносно можливості виправлення помилок в податкових накладних, зареєстрованих в ЕРНН.

Якщо показники документу, вказані платником при його реєстрації в ЕРНН, не відповідають таким, що міститься в податковій накладній, такий документ не може бути виключений з ЕРНН і не може бути основою для формування податкового кредиту покупцем. При цьому платник має право зареєструвати в ЕРНН правильно оформлену податкову накладну, що підлягає включенню в реєстри виданих і отриманих податкових накладних і віддзеркаленню в деклараціях контрагентів.

Надання можливості внесення змін в податкових накладних, зареєстрованих в ЕРНН, приведе до виникнення ситуацій, коли покупець може бути не повідомлений про зміни в отриманій їм податковій накладній.

2. Відносно надання електронних податкових накладних для перевірки органами податкової служби.

При проведенні перевірок посадовці органів ДПС мають право отримувати у платників податків належним чином завірені копії первинних фінансово-господарських, бухгалтерських і інших документів, що свідчать про приховання (заниженні) об'єктів оподаткування, несплату податків, зборів (обов'язкових платежів), порушенні вимог іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладений на органи ДПС.

НКУ не встановлений заборона на розпечатування податкових накладних, складених в електронному вигляді.

Таким чином, якщо складена в електронному вигляді податкова накладна, пов'язана з предметом перевірки, не зареєстрована в ЕРНН, при проведенні перевірки вона може бути витребувана посадовцями органів ДПС в роздрукованому і належним чином завіреному виді (лист від 31.12.2012 р. № 8238/0/61-12/15-3115).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини