Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Випускник, що не відпрацював по напряму, зобов'язаний відшкодувати вартість навчання

20 березня 2013, 11:49
228
0
Реклама

Держфінінспекція нагадала, що випускник, який навчався за бюджетний рахунок, зобов'язаний відшкодувати вартість навчання у разі невідробітку по напряму не менше трьох років.

У разі неприбуття молодого фахівця з напряму або відмови без поважної причини приступити до роботи за призначенням, звільнення його за ініціативою адміністрації за порушення трудової дисципліни або за власним бажанням впродовж трьох років випускник зобов'язаний відшкодувати до держбюджету вартість навчання.

Отже, сам факт працевлаштування випускників, які не прибули на роботу по напряму і не відпрацювали покладений термін, не дає підстав вважати відшкодованим вказане порушення.

У такому разі необхідно ініціювати перед керівництвом учбового закладу питання проведення претензійно-позовної роботи з метою стягнення з випускників вартості навчання, як це передбачено законодавством. Тільки у разі надходження засобів до бюджету (що буде підтверджене відповідними платіжними документами) таке порушення можна вважати відшкодованим (лист від 05.11.2012 р. № 02-18/1221).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини