Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова служба нагадала порядок сплати НДФЛ

2 квітня 2013, 13:52
172
0
Реклама

ГНСУ відмітилащо податковий агент, що нараховує і виплачує будь-який дохід оподаткування платникові податків, зобов'язаний з суми такого доходу утримати і перерахувати до бюджету НДФЛ.

Податок сплачується (перераховується) до бюджету єдиним платіжним документом при виплаті доходу оподаткування. Банки приймають платіжні документи на виплату доходу тільки разом з розрахунковим документом на перерахування податку до бюджету.

Окремі види прибутків оподаткувань не підлягають оподаткуванню у момент нарахування або виплати, але не звільняються від оподаткування в цілому. У такому разі платник податків зобов'язаний самостійно включити суму таких прибутків в загальний річний дохід оподаткування і уявити річну податкову декларацію про майновий стан і прибутки. Декларація по НДФЛ подається до 1 травня, а нарахований в ній податок сплачується до 1 серпня.

У разі надання платникові доходу оподаткування в негрошовій формі або виплати готівкою з каси податкового агента податок сплачується (перераховується) до бюджету впродовж банківського дня, що йде за днем такого нарахування (виплати, надання).

Якщо податковим агентом дохід оподаткування нараховується, але не виплачується (не надається) платникові, то податок, що підлягає утриманню з нарахованого доходу, перераховується до бюджету податковим агентом в терміни, встановлені Податковим кодексом України для місячного податкового періоду.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини