Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджені методрекомендации по заповненню финотчетности

5 квітня 2013, 13:08
369
0
Реклама

Мінфін затвердив Методичні рекомендації по заповненню форм фінансової звітності (наказ від 28.03.2013 р. № 433), проект яких був обнародуваний в лютому.

Дані Методрекомендации є збіркою витягань із скасованих П(С) БУ 2-5, зі змінами, що зважають на специфіку деталізації статей нових форм фінансової звітності.

Нагадаємо, що нові форми фінансової звітності, затверджені наказом Мінфіну від 07.02.2013 р. № 73, починають застосовуватися для складання звітності за I квартал 2013 року.

У зв'язку з переходом ряду підприємств на складання финотчетности по МСФО виявилася законодавча колізія відносно складу квартальної финотчетности.

Згідно із Законом про бухоблік проміжна (квартальна) финотчетность складається усього лише з балансу і звіту про фінрезультати, а норми міжнародних стандартів бухобліку хоч і не примушують подавати квартальну звітність, але у разі її представлення вимагають наявності повного комплекту звітів.

Юридично пріоритет належить Закону про бухоблік, оскільки він дозволяє застосовувати міжнародні стандарти в частині, що не суперечить йому самому.

Таким чином, строго виконуючи вимоги Закону про бухоблік, існує ризик невідповідності звітності МСФО, а наслідуючи міжнародні стандарти порушується Закон про бухоблік.

Детальніше про це протиріччя читайте в спеціалізованому виданні "Вісник МСФО".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини