Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Земельна ділянка не передається в оренду по частинах

10 квітня 2013, 13:38
391
0
Реклама

Госземагентство відмітило, що неможливо надати в оренду або передати у власність (викуп) земельну ділянку для обслуговування вбудованого приміщення в нежитловій багатоповерховій будівлі. Це пояснюється тим, що неможливо створити об'єкт земельних стосунків - земельна ділянка, не порушуючи єдиний комплекс нерухомого майна - виділити приміщення будинку як окрему будівлю і надати йому окрему адресу, яка потрібна для визначення місця розташування земельної ділянки як що становить поняття "Земельна ділянка".

Таким чином, на земельну ділянку може бути укладений договір оренди землі, в якому сторонами (орендарями) виступлять декілька осіб (множинність сторін). Нарахування орендної плати в цьому випадку здійснюватиметься пропорційно частини площі будівлі, що знаходиться у власності кожного власника.

Частина (доля) земельної ділянки не може бути об'єктом оренди землі, оскільки таким об'єктом є земельні ділянки, що знаходяться у власності громадян, юридичних осіб, комунальної і державної власності, а отже, укладення договору оренди землі можливо тільки на земельну ділянку з вказівкою в нім відомостей про об'єкт оренди (земельній ділянці) і відповідно усіх орендарів (лист від 03.04.2013 р. № 5601/17/11-13).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини