Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблений черговий Трудовий кодекс

13 травня 2013, 09:54
167
0
Реклама

Розроблений новий проект Трудового кодексу (від 22.04.2013 р. № 2902)яким в порівнянні з чинним трудовим законодавством пропонуються наступні нововведення.

Чіткіше визначена сфера дії трудового законодавства, у тому числі в стосунках за участю іноземних працівників і працедавців.

Враховані норми Європейської соціальної хартії і інших міжнародно-правових актів відносно недискримінації, заборони примусової праці, основних прав працівника і працедавця.

Встановлені правила правонаступництва в трудових стосунках.

Чітко визначений зміст трудової функції працівника і її співвідношення з переліками робіт, які приводяться в кваліфікаційних характеристиках.

Виключено обмеження права працюючих за терміновим трудовим договором на звільнення за власною ініціативою.

Сформульовано положення про першочерговість виплати заробітної плати за рахунок засобів, що поступають в касу або на рахунок працедавця.

Сформульовані загальні правила про склад робочого часу.

Передбачено, що акти трудового законодавства регулюють стосунки з дня набуття чинності і не мають зворотної дії, окрім пом'якшення або відміни матеріальної і дисциплінарної відповідальності особи.

Встановлена норма про застосування актів законодавства однакової юридичної сили у разі їх розузгодження. В цьому випадку застосовується акт, який є спеціальним для цих стосунків. У разі неоднозначного трактування прав працівника або працедавця, якщо є можливість ухвалення рішення на користь того або іншого, рішення приймається на користь працівника.

Передбачена аналогія права, згідно якої якщо стосунки не врегульовані актами з питань праці, вони регулюються актами трудового законодавства, регулюючими подібні за змістом трудові стосунки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини