Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спеціальна оцінка майна для податкових цілей - Президент проти

22 травня 2013, 11:35
238
0
Реклама

Як повідомлялося раніше, КМУ затверджений порядоквизначальний механізм проведення оцінки нерухомого і рухомого майна для цілей оподаткування і сплати інших обов'язкових платежів, що стягуються з доходу платника податків - фізичної особи, отриманої від продажу (обміну) рухомого і нерухомого майна (окрім випадків його спадкоємства і дарування), а також числення суми державного мита, податків і зборів.

Як з'ясувалося, проти цього нововведення виступали не лише представники суб'єктів оцінної діяльності, але і особисто Глава держави. Ще на етапі розгляду проекту відповідної урядової постанови в адміністрації Президента пропонували утриматися від його прийняття.

У своїх пропозиціях Глава держави звертав увагу на те, що практика застосування норм, якими встановлені особливості проведення оцінки майна для цілей оподаткування, підтвердила їх помилковість. Внаслідок застосування цих норм з ринку надання послуг за оцінкою майна були штучно зміщені раніше сертифіковані оцінювачі, що, у свою чергу, викликало подорожчання надання послуг за оцінкою відповідного майна. Таким чином, прийняття урядом вказаної постанови приведе до істотного підвищення вартості послуг за оцінкою майна для згаданих цілей, створить передумови для монополізації відповідного ринку послуг і погіршить їх доступність для широких верств населення (лист Адміністрації Президента від 28.02.2013 р. № 03-01/391).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини