Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінений порядок обліку платників податків

27 травня 2013, 11:44
165
0
Реклама

Мінфіном внесені зміни в Порядок обліку платників податків і зборів. Зокрема, уточнено, що органи державної податкової служби здійснюють контроль за відомостями, що поступили з Єдиного державного реєстру, відносно коректності використання реєстраційних номерів облікових карток платників податків і у разі визнання помилковими (неповними) відомостей, що поступили з Єдиного державного реєстру :

- направляють в Єдиний державний реєстр повідомлення про неприйняття відповідних відомостей для прийняття державними реєстраторами заходів по усуненню недоліків;

- сповіщають платників податків про виявлені помилки в реєстраційних номерах облікових карток платників податків і про необхідність надання уточнених відомостей у відповідні органи.

Після уточнення даних орган державної податкової служби здійснює коригування відомостей відносно реєстраційних номерів облікових карток платників податків в Єдиному банку цих юридичних осіб.

Також уточнюється, що якщо фізична особа зареєстрована в якості підприємця і при цьому здійснює незалежну професійну діяльність, така фізособа враховується в органах ДПС як фізична особа - підприємець з ознакою того, що здійснює незалежну професійну діяльність.

Крім того, коригуванням піддалися і положення, що стосуються обліку філій, представництв нерезидентів і угод про розподіл продукції (наказ від 27.03.2013 р. № 427).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини