Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки зобов'язані продавати половину власної валютної виручки

18 червня 2013, 13:17
191
0
Реклама

НБУ відмітив, що власна валютна виручка уповноваженого банку, отримана в результаті здійснення зовнішньоекономічної діяльності, підлягає обов'язковому продажу на міжбанківському валютному ринку України відповідно до постанови № 163.

Якщо відповідно до укладених договорів з міжнародними платіжними системами уповноважені банки отримують комісійну винагороду в іноземній валюті за надані їм фінансові послуги, то такі надходження підлягають обов'язковому продажу на загальних підставах незалежно від порядку здійснення розрахунків по таких договорах.

Відсотки по залишках засобів на кореспондентських рахунках, відкритих уповноваженими банками в іноземних банках-кореспондентах, не є валютною виручкою і на такі надходження не поширюються вимоги постанови № 163.

Вимога про обов'язковий продаж поширюється на усі надходження із-за меж України в іноземній валюті 1-ої групи Класифікатора і в російських рублях на користь фізичних осіб (резидентів і нерезидентів) в сумі, що рівній або перевищує 150000 грн. в місяць.

Для цілей обов'язкового продажу під такими надходженнями розуміються будь-які переклади із-за меж України на користь фізичних осіб в сумі, що рівній або перевищує 150000 грн. в місяць, у тому числі засоби:

- по операціях іноземного інвестування в Україну, які поступають на поточні рахунки фізосіб-резидентів і інвестиційні рахунки іноземних інвесторів - фізичних осіб;

- переведені нерезидентами як кредит, позика, фінансова допомога;

- що поступають для розміщення на депозитних (вкладних) рахунках фізичних осіб (лист від 14.06.2013 р. № 29-113/6518-7094).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини