Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Приватні підприємства не зобов'язані видавати аванс на відрядження

23 липня 2013, 16:35
253
0
Реклама

Миндоходов відмітило, що бюджетне підприємство перед напрямом працівників у відрядження обов'язково повинне видати їм аванс в межах суми, визначеної на оплату проїзду, наймання житла і добові витрати.

Такого обов'язку для небюджетних підприємств нормативні документи не встановлюють. Передбачений тільки обов'язок підприємства відшкодувати понесені працівником у відрядженні витрати. Тобто працівник у відрядженні може нести витрати за рахунок власних засобів, а після повернення з відрядження підприємство повинне відшкодувати відповідні витрати.

Небюджетні підприємства можуть закріпити обов'язок видавати аванс у власному положенні про відрядження або визначати наказами про відрядження.

Незалежно від того, видавався аванс на відрядження або витрати під час відрядження здійснювалися за власні засоби, працівник підприємства зобов'язаний надати звіт про використані засоби, видані на відрядження або під звіт, в терміни, встановлені пп. 170.9 НКУ.

Якщо під час службового відрядження особа, що відряджається, отримала готівку із застосуванням платіжних карток, у тому числі особистих, воно подає звіт про використання виданих на відрядження засобів і повертає суму надмірно витрачених коштів до закінчення третього банківського дня після завершення відрядження (лист від 03.07.2013 р. № 6091/6/99-99-22-02-04-15/169).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини