Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов нагадало про обмеження для единщиков другої групи

29 липня 2013, 14:23
195
1
Реклама

Миндоходов відмітило, що до платникам єдиного податку другої групи відносяться фізичні особи - підприємці, що здійснюють господарську діяльність за поданням послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку або населенню, виробництво або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства. Впродовж календарного року такі платники повинні відповідати сукупності критеріїв :

- кількість осіб, що полягають з ними в трудових стосунках, одночасно не повинна перевищувати 10 чоловік;

- об'єм доходу не повинен перевищувати 1 млн. грн.

До вказаної групи платників не відносяться фізичні особи - підприємці, що надають посередницькі послуги з купівлі, продажу, оренди і оцінки нерухомого майна, а також що здійснюють діяльність по виробництву, постачанню, продажу (реалізації) ювелірних і побутових виробів з дорогоцінних металів, коштовних каменів, коштовних каменів органогенної освіти і напівкоштовних каменів. Такі фізичні особи відносяться виключно до третьої або п'ятої групи.

Для переходу на єдиний податок необхідно подати заяву в податковий орган не пізніше чим за 15 календарних днів до початку календарного кварталу. До заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини