Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов розглянуло нюанси декларування юрособами податку на нерухомість

8 серпня 2013, 11:07
152
0
Реклама

Миндоходов відмітило, що юридичні особи самостійно обчислюють суму податку на нерухомість на 1 січня звітного року і до 1 лютого цього ж року подають в податковий орган по місцезнаходженню об'єкту оподаткування декларацію з розбиттям річної суми рівними частками поквартально.

Пункт 22 заголовних частини декларації заповнюється у разі представлення декларації за знову створені (нововведені) об'єкти житлової нерухомості або під час переходу права власності на об'єкт житлової нерухомості впродовж звітного року (починаючи з дня - число/місяць), а пункт 23 заповнюється у разі уточнення податкових зобов'язань (з урахуванням уточнень з дня - число/місяць).

Якщо юридичною особою представлена декларація, а перехід права власності на об'єкт оподаткування відбувся після 1 лютого, то такий платник повинен подати уточнюючий розрахунок впродовж місяця з дня переходу права власності на такий об'єкт.

У разі переходу права власності на об'єкт оподаткування річна сума податку буде зменшена, що у свою чергу зменшить сплату авансових платежів надалі. Це вказується в рядках з 710 по 1110 декларацій (лист від 27.05.2013 р. № 3492/6/99-99-15-03-01-16).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини