Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений тимчасовий порядок розгляду заяв для оформлення посвідки на постійне проживання

23 серпня 2013, 17:05
211
0
Реклама

МВС затвердив Тимчасовий порядок розгляду заяв для оформлення посвідки на постійне проживання і посвідки на тимчасове проживання (наказ від 15.07.2013 р. № 681).

Відповідно до цього наказу іноземні громадяни, а також громадяни без громадянства для отримання постійної посвідки на проживання і посвідки на тимчасове проживання повинні подати в територіальні органи або підрозділи Державної митної служби України за місцем проживання заяву затвердженої форми і наступний пакет документів :

1) паспорт іноземця або документ, що засвідчує особу без громадянства (після пред'явлення повертається), і його копія;

2) переклад українською мовою сторінки паспортного документу іноземця або документу, що засвідчує особу без громадянства, з особистими даними, завірений у встановленому законодавством порядку;

3) копія рішення про надання дозволу на імміграцію, оформленого згідно з додатком 2 Тимчасові порядки;

4) квитанція про сплату державного мита або документ, що підтверджує наявність пільг по його сплаті;

5) чотири фотографії іноземця і особи без громадянства розміром 3,5 х 4,5 см на матовому папері (допускається надання фотографій в головних уборах, що не приховують овал обличчя, громадянами, релігійні переконання яких не дозволяють з'являтися перед сторонніми особами без головних уборів, за умови, якщо в їх паспортних документах вони зображені в головних уборах).

Крім того, для громадян, одержуючих постійну посвідку на проживання, передбачено (за наявності) надання копії документу, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків.

Для громадян, які отримують тимчасову посвідку на проживання, в паспорті необхідно мати візу типу Д, якщо інше не передбачене законодавством і міжнародними договорами України. За наявності подаються копії сторінок паспорта з особистими даними і візою, копія виданої податковим органом довідки про привласнення ідентифікаційного номера, поліс медичного страхування, якщо інше не передбачене міжнародними договорами України.

За результатами розгляду заяви для отримання посвідки на постійне проживання впродовж 7 днів з дня надання документів приймається рішення про його видачу або про відмову у видачі. Про прийняте рішення робляться відмітки в заяві або ж вказуються причини відмови.

Для громадян, які отримують посвідку на тимчасове проживання, термін розгляду заяви складає 15 днів. У заяві також робиться відмітка з вказівкою терміну, до якої видається вид, або вказуються причини відмови.

Посвідка на постійне проживання видається безпосередньо заявникові під розписку після пред'явлення паспорта. На останній вільній сторінці паспорта робиться відмітка про отримання посвідки на постійне проживання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини