Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов розглянуло нюанси застосування админвзысканий за порушення митних правил

12 вересня 2013, 11:03
200
0
Реклама

Миндоходов відмітило, що загальний термін накладення адміністративного стягнення за порушення митних правил складає шість місяців з дня здійснення правопорушення.

Стягнення за порушення митних правил, що триває, накладається не пізніше, ніж через шість місяців з дня його виявлення.

У ТЧУ і КУоАП немає визначення правопорушення, що триває. При цьому від правильного визначення моменту, коли правопорушення вважається досконалим або виявленим, залежить можливість залучення особи до адміністративної відповідальності.

Мінюст вважає, що тривають визнаються правопорушення, що починаються з протиправної дії або бездіяльності і здійснюються потім безперервно шляхом невиконання обов'язків. Початковим моментом такого діяння може бути активна дія або бездіяльність, коли винна особа або не виконує конкретний обов'язок, або виконує його неповністю або неправильно.

При цьому фіксація порушень митних правил і можливість накладення адміністративних стягнень у кожному окремому випадку варіюється.

Наприклад, встановлена відповідальність за перевищення встановленого статтею 95 ТЧУ терміну доставки товарів, транспортних засобів комерційного призначення, митних або інших документів на ці товари більш ніж на десять діб, а також втрату цих товарів, транспортних засобів, документів або видача їх без дозволу органу прибутків і зборів.

Розгляд питання про накладення стягнення за порушення терміну доставки товарів є обгрунтованим за наявності підстав віднесення його до категорії тих, що тривають (зокрема, при втраті товарів, недоставлених митниці у встановлений термін) не пізніше, ніж через шість місяців з дня виявлення (лист від 30.08.2013 р. № 6666/7/99-99-24-03-09-17).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини