Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Постачання програмної продукції нерезидентом в Україні звільняється від ПДВ

4 жовтня 2013, 13:38
273
0
Реклама

Миндоходов в ході розгляду питання відносно обкладення ПДВ операцій з поставки програмної продукції від нерезидента резидентові на території України і постачання надалі такої програмної продукції на території України, за умови, що вона передається по Інтернету, повідомило наступне.

Режим звільнення від ПДВ застосовується до операцій з поставки програмної продукції незалежно від того, поставляється вона на матеріальних носіях або передається покупцеві іншим шляхом, зокрема, з використанням мережі Інтернет по електронній пошті.

Отже, операції з поставки програмної продукції іншому покупцеві на території України, у тому числі з використанням мережі Інтернет, звільняються від ПДВ.

Програмний продукт (програмний засіб, програмне забезпечення) не має окремо певного коду УКТЗЕД і розглядається як результат виконання послуг, який має бути зафіксований на відповідному матеріальному носії (диску, флешке, жорсткому диску і т. п.) виконавця або замовника, або може бути переданий виконавцем замовникові з використанням мережі Інтернет по електронній пошті або іншими засобами передачі інформації.

Таким чином, операції з поставки програмної продукції від нерезидента резидентові України не підлягають митному контролю і не обкладаються ПДВ (лист від 16.08.2013 р. № 9151/6/99-99-19-04-02-15).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини