Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов стежить за рисками офшорної співпраці

4 жовтня 2013, 17:07
261
0
Реклама

Миндоходов повідомило, що ще до початку повноцінного функціонування контролю за трансфертним ціноутворенням почало виявляти і запобігати мінімізації податкових зобов'язань за допомогою ланцюжка пов'язаних осіб. Податкове відомство прихильно відноситься до підприємств, працюючих по "прямих" контрактах, і з підозрою - до співпраці з офшорами.

Що вступило з 1 вересня Законом № 408 передбачено, що трансфертне ціноутворення застосовується до контрольованих операцій, в яких беруть участь :

- пов'язані особи: нерезиденти; резиденти, що задекларували збиток по податку на прибуток за попередній звітний рік або за станом на початок звітного року оподаткування, що застосовують спеціальні режими, сплачують податок на прибуток підприємств або ПДВ не по основній ставці, що не були платниками податку на прибуток підприємств або ПДВ;

- нерезиденти, що сплачують податок на прибуток (корпоративний податок) по ставці на 5 і більше процентних пунктів нижче за українську.

Операції визнаються контрольованими за умови, що річна сума розрахунків платника з кожним контрагентом складає не менше 50 млн. грн. (без урахування ПДВ).

Першу звітність по операціях, що підпадають під вказані характеристики, компанії повинні представити в Миндоходов до 1 травня 2014 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини