Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минсоцполитики розглянуло умови створення комісії з соцстрахування

8 жовтня 2013, 11:56
179
0
Реклама

Минсоцполитики відмітило, що комісія з соціального страхування підприємства створюється при чисельності застрахованих осіб понад 15 працюючих по найму. При чисельності на підприємстві застрахованих осіб 15 і менш на загальних зборах працівників обирається уповноважений по соціальному страхуванню підприємства.

На знову створеному підприємстві комісія (уповноважений) з соціального страхування підприємства створюється (обирається) в місячний термін після державної реєстрації підприємства.

Отже, для призначення матеріального забезпечення застрахованим особам на підприємстві в місячний термін після його державної реєстрації залежно від кількості працюючих створюється комісія з соціального страхування або обирається уповноважений по соціальному страхуванню.

Якщо на підприємстві обраний уповноважений по соціальному страхуванню підприємства і у зв'язку зі збільшенням чисельності (більше 15 чоловік працюючих по найму) виникає зобов'язання створити комісію з соціального страхування підприємства, такий уповноважений виконуватиме покладені на нього обов'язки до моменту створення такої комісії.

Основною формою роботи комісії є засідання, які проводяться відповідно до затвердженого нею плану, але не рідше двох раз на місяць. Члени комісії беруть участь в її засіданнях особисто без права передачі своїх повноважень іншим посадовцям.

Комісія правомочна приймати рішення за умови присутності на засіданні більше половини її членів за наявності представників кожної сторони (лист від 22.07.2013 р. № 378/18/99-13).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини