Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці відповіли на питання про податкові перевірки

30 жовтня 2013, 16:37
237
0
Реклама

Миндоходов опублікувало відповіді на питання, що поступили на гарячу лінію по темі податкових перевіроксеред яких наступні.

У Журналі реєстрації перевірок суб'єктів господарювання працівники контролюючих органів реєструють тільки ті перевірки, які проводяться по місцю здійснення господарської діяльності платника податків, зокрема, документальну виїзну і фактичну перевірки.

Право почати документальну виїзну позапланову перевірку виникає за умови напряму платникові податків рекомендованим листом з повідомленням про вручення або вручення йому під розписку копії наказу про проведення документальної позапланової невиїзної перевірки і письмового повідомлення про дату початку і місце проведення такої перевірки.

Посадовці контролюючого органу мають право приступити до проведення документальної виїзної перевірки, фактичної перевірки при пред'явленні наступних документів :

- напряму на проведення перевірки;

- копії наказу про проведення перевірки;

- службових посвідчень ревізорів.

Електронні перевірки проводитимуться на підставі заяв платників з незначним ризиком:

- з 01.01.2014 р. - для единщиков;

- з 01.01.2015 р. - для суб'єктів господарювання микро-среднего рівня;

- з 01.01.2016 р. - для інших платників.

Якщо платник не згоден з укладеннями перевірки або фактами і даними, викладеними в акті перевірки, він має право подати заперечення впродовж 5 робочих днів з дня отримання акту.

У разі неможливості з яких-небудь причин вручити акт (довідку) перевірки особисто платникові, контролюючий орган може направити його платникові рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини