Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минсоцполитики розглянуло особливості колективно-договірного регулювання

18 листопада 2013, 13:54
291
0
Реклама

Минсоцполитики в ході розгляду організаційно-трудових стосунків відмітило наступне.

1. Повідомна реєстрація колективних договорів проводиться з метою посвідчення автентичності оригіналів і копій для забезпечення можливості обліку їх умов при розгляді уповноваженими органами трудових суперечок (індивідуальних і колективних), які можуть виникнути за результатами виконання умов таких угод (договорів).

Сторонам колективного договору може бути відмовлено в повідомній реєстрації тільки у разі, якщо представлені на реєстрацію екземпляри договору не є автентичними.

2. Порядок ведення переговорів з питань розробки, укладення або внесення змін до колективного договору встановлюється його сторонами. Зміст колективного договору визначається сторонами в межах їх компетенції.

За ухилення від участі в колективних переговорах передбачена відповідальність.

3. Положення генеральної угоди діють безпосередньо і є обов'язковими для усіх суб'єктів, що перебувають у сфері дії сторін, що підписали угоду.

Якщо підприємство було представлене уповноваженими представниками з боку працедавця і сторони працівників при укладенні генерального договору, то для нього буде обов'язковим дотримання його норм і положень (лист від 31.07.2013 р. № 8422/0/14-13/18).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини