Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкові зобов'язання і податковий кредит по ПДВ коригуються одночасно

20 листопада 2013, 14:43
397
0
Реклама

На думку Миндоходовпри здійсненні перерахунку у випадках повернення товарів постачальникові або при поверненні постачальником передоплати, суми податкових зобов'язань і податкового кредиту постачальника і покупця мають бути відкориговані одночасно в тому звітному періоді, на який доводиться дата отримання і підписання одержувачем розрахунку коригування до податкової накладної.

Якщо покупець відмовляється підписувати розрахунок коригування і відкоригувати свій податковий кредит, то законодавчі підстави для коригування податкових зобов'язань у постачальника відсутні. У такому разі податківці рекомендують звертатися до суду (лист від 26.09.2013 р. № 11981/6/99-99-19-04-02-15).

Слід зазначити, що в ЕБНЗ на цю тему міститься роз'яснення, що йде урозріз (від 14.05.2012 р.)згідно з яким коригування податкового кредиту по товарах у разі їх повернення постачальникові (чи повернення постачальником передоплати за них) здійснюється за результатами того періоду, впродовж якого сталося таке повернення, незалежно від факту отримання розрахунку коригування.

Завдяки тому, що розглянуто дві половинки однієї ситуації, даний випадок можна вважати наочним прикладом упередженості податківців.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини