Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов роз'яснило процедуру представлення електронної податкової звітності

25 листопада 2013, 12:58
196
0
Реклама

Миндоходов надало покрокову інструкцію за уявленням податкової звітності в електронному вигляді.

1. Спершу потрібний комп'ютер (з операційною системою від Windows XP SP 3 до Windows 8) і доступ до мережі Інтернет.

2. Слід зайти на сайт АЦСК ИСД Миндоходов і ознайомитися з розділом "Реєстрація користувачів". Підготувати за вказаним зразком пакет документів і необхідну кількість електронних носіїв (флэшки або диски), з якими особисто явитися в найближчий пункт реєстрації користувачів з метою отримання безкоштовного електронного цифрового підпису.

3. Укласти зі своєю податковою інспекцією угоду "Про визнання електронних документів". Це можна зробити в електронній формі:

- викачати настановний пакет програмного забезпечення "ДПС. Захист звітності" (розміщений на сайті АЦСК ИСД Миндоходов в розділі "Програмне забезпечення"). Для установки потрібна наявність Miсrosoft.NET версії 4.0 і вище;

- після установки і налаштування в меню "Угоди і заяви" слід вибрати відповідний варіант (юрособа, фізособа-підприємець, фізособа). Угоду необхідно підписати, використовуючи електронний цифровий підпис.

Після того, як угода з податковою інспекцією підписана, можна відправляти звітність в електронному вигляді.

4. Для формування і представлення податкової звітності в електронному вигляді Миндоходов розроблено програмне забезпечення, яке розміщене на сайті в розділі "Електронна звітність". Перед установкою програми слід уважно ознайомитися з інструкцією і порядком роботи з нею.

Для підписання складеної звітності електронним цифровим підписом слід використовувати програмне забезпечення "ДПС. Захист звітності". Зашифрована звітність в електронному вигляді спрямовується на єдину адресу інформаційного порталу Миндоходов zvit@sta.gov.ua.

Для представлення звітності по ЕСВ в електронному вигляді в розділі "Електронна звітність" розміщена інформація про безкоштовні програми (on - line сервісах), які необхідно використовувати при формуванні і підписанні звітності безкоштовними ключами, виданими АЦСК ИСД Миндоходов.

Миндоходов приймає електронні звіти, створені в затвердженому форматі і підписані за допомогою надійних засобів електронного цифрового підпису, незалежно від того, за допомогою якого саме програмного продукту був створений такий звіт. Платники самостійно визначаються з вибором програмного забезпечення, у тому числі і власної розробки.

5. Після отримання звітності в електронному вигляді податківці її розшифровують (перевіряючи відповідність електронного ключа) і відправляють платникові першу квитанцію - тим самим підтверджується отримання документів. Якщо на електронну адресу платника податків не поступила перша квитанція, то документ про звітність вважається неотриманим.

6. На підтвердження прийому представленої звітності платникові податків направляють другу квитанцію в текстовому форматі. У ній вказують реквізити прийнятого податкового документу в електронній формі, дату прийому, реєстраційний номер, податковий період і дані відправника квитанції. На другу квитанцію накладається електронний цифровий підпис Миндоходов. Датою і часом представлення податкового документу в електронному вигляді вважають дату і час, зафіксовані в першій квитанції.

Якщо платник виявив помилку в поданому звіті, він може відправити електронний уточнюючий звіт.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини