Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов відповіло в телефонному режимі на питання по НДФЛ

13 грудня 2013, 13:25
237
0
Реклама

Миндоходов у рамках гарячої телефонній лінії по НДФЛ відповіло на наступні питання.

1. Юридичною особою придбаний вантажний автомобіль у фізичної особи. Чи зобов'язано юрособу сплатити НДФЛ, якщо в договорі купівлі-продажу вказано, що на момент його укладення продавець вже сплатив податок?

Незалежно від того, що НДФЛ був сплачений фізичною особою самостійно до моменту нотаріального посвідчення договору, юридична особа зобов'язана здійснити функції податкового агента, зокрема, нарахувати, утримати і сплатити (перерахувати) до бюджету податок.

Повернення надмірно сплаченого податку можливе на підставі річної декларації.

2. Чи є об'єктом обкладення НДФЛ посібник з вагітності і пологів, на яке з 01.07.2013 р. нараховується ЕСВ?

Ні.

3. Фізична особа має двох дітей 2 і 8 років і отримує заробітну плату у розмірі 3000 грн. НСЛ надається тільки на дітей або на самого працівника також?

Така особа має право на застосування пільги тільки на дітей.

4. Фізичною особою отримана в спадок (подарунок) нерухомість. Як визначається вартість такої нерухомості з метою визначення бази обкладення НДФЛ?

Визначення вартості об'єкту нерухомості, отриманого в спадок (подарунок), з метою визначення бази обкладення НДФЛ здійснюється відповідно до Національних стандартів:

- № 1 "Загальні основи оцінки майна і майнових прав", затвердженою постановою КМУ від 10.09.2003 р. № 1440;

- № 2 "Оцінка нерухомого майна", затвердженою постановою КМУ від 28.10.2004 р. № 1442.

5. Фізична особа надає в оренду квартиру фізичній особі - підприємцеві. Коли виникає об'єкт оподаткування за договором оренди?

Прибутки від надання в оренду фізичною особою квартири обкладаються орендарем як податковим агентом при їх виплаті за їх рахунок по ставці 15(17) %.

6. Чи треба відбивати в податковому розрахунку (форма № 1ДФ) суму поворотної фінансової допомоги, наданої фізичною особою - підприємцем своєму працівникові?

Так, за ознакою доходу 153.

7. Фізична особа, що проживає в місті, здає в оренду власне рухоме майно сільськогосподарському підприємству, розташованому на території селищної ради. Яким чином обкладається такий дохід і до якого бюджету перераховується НДФЛ?

Сільськогосподарське підприємство при виплаті орендної плати фізичній особі зобов'язане нарахувати, утримати і сплатити до відповідного бюджету по своєму місцезнаходженню НДФЛ по ставці 15(17) % і відбити таку виплату у формі № 1ДФ за ознакою доходу 102.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини