Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений миндоходовский реєстр податкових накладних

23 грудня 2013, 13:17
357
0
Реклама

Миндоходов затвердило свою форму реєстру виданих і отриманих податкових накладних (наказ від 25.11.2013 р. № 708).

Попереджаємо, що миндоходовская форма містить як мінімум одно відмінність від мінфінівської.

У спільній надбудові над графами 15 і 16 другого розділу мінфінівського реєстру вказано посилання на "Кодекс", а в миндоходовском - "Податковий кодекс України". Там відбивається придбання товарів, послуг і робіт для експортних послуг.

Незважаючи на відміну свідчень платника ПДВ, що майже відбулася, податківці не поспішають остаточно розлучатися з цими документами. Потім декларації по ПДВ графу для віддзеркалення номера свідоцтва залишили і в шапці реєстру податкових накладних. Судячи з дрібних відмінностей між мінфінівським і миндоходовским порядками заповнення реєстру, текст перечитувався податківцями уважно, тобто таке рішення - усвідомлене.

При цьому в миндоходовских проектах положення про реєстрацію платників ПДВ і податковій накладній свідчення і згадки про них відсутні.

Таким чином, для власників свідчень виникне питання про необхідність вказівки в деклараціях і реєстрі номера свідоцтва, відповідь на який законодавством не врегульована.

Слід віддати належне винахідливості чиновників. Не встиг остигнути в пам'яті слід від епопеї з номером і датою митної декларації в податковій накладній, коли в НКУ містився такий реквізит, а у формі податкової накладної - ні, як тут же формується нова забава із зворотним ефектом: в НКУ відсутнє свідоцтво, а у формі декларації і реєстру воно є присутнім. Сподіватимемося, що у податківців є інше пояснення цієї ситуації і номер свідоцтва в реєстрі і декларації дійсно потрібний.

Документ підписаний, зареєстрований в Мінюсті і буде опублікований 31.12.2013 р. в "Офіційному віснику України" № 100.

Набуде чинності новий реєстр з 01.01.2014 р. З цієї дати його і слід застосовувати.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини