Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці роз'яснили особливості ведення підприємцями електронної Книги прибутків і витрат

6 лютого 2014, 16:24
191
0
Реклама

Кримське управління Миндоходов нагадало про функціонування електронного сервісу "Електронний кабінет платника" податків, в якому передбачений режим ведення Книги обліку прибутків і витрат в електронному вигляді і формування декларації для фізичних осіб - підприємців, що здійснюють діяльність на загальній системі оподаткування.

З 1 січня 2014 року фізичні особи - підприємці у разі вибору за власним бажанням ведення Книги обліку прибутків і витрат в електронній формі зобов'язані звернутися в територіальний орган Миндоходов по місцю обліку і скласти договір на отримання посиленого сертифікату відкритого ключа.

Далі за допомогою отриманого ключа в електронному кабінеті слід сформувати заяву на отримання Книги і відправити його до контролюючого органу по місцю податкового обліку засобами електронного зв'язку.

Заява реєструється відповідним органом і впродовж 3 робочих днів платникові спрямовується повідомлення про реєстрацію Книги з вказівкою реєстраційного номера Книги і дати її реєстрації.

Після отримання повідомлення така особа здійснює операції по веденню Книги. Записи в електронній Книзі робляться за підсумками робочого дня, впродовж якого отриманий дохід.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини