Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Витрати на послуги бронювання ж/д квитків підприємству треба підтверджувати документально

25 березня 2014, 16:21
226
0
Реклама

Не секрет, що з придбанням залізничних проїзних документів можуть виникнути труднощі, коли, наприклад, у підприємства виникла гостра необхідність направити працівника у відрядження. Як правило, вирішення питання з придбанням проїзних квитків лягає на плечі працівника, що самого відряджається. Вирішити ж його він може завчасно шляхом бронювання залізничних квитків, відповідно, на платній основі. Як підприємству відбити витрати, пов'язані з бронюванням проїзних документів, - розповіли фахівці Миндоходов.

На думку Миндоходов, витрати на оплату послуг, що стосуються оформлення (бронювання) залізничних квитків, враховуються у складі витрат, пов'язаних з придбанням проїзних документів. Проте включити їх у витрати, які враховуються для визначення об'єкту оподаткування, можна лише у разі документального підтвердження (п. 138.2 НКУ). Таким підтвердженням можуть бути як первинні документи, так і інші документи, встановлені розділом II НКУ.

Також податківці нагадали, що Інструкція про службові відрядження в межах України і за кордон, затверджена наказом Мінфіну від 13.03.98 р. № 59, для підприємств, які не містяться (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів, є довідковою (допоміжною) (лист від 28.11.2013 р. № 16400/6/99-99-17-03-03-15).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини