Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд обмежить спецпенсії

31 березня 2014, 12:10
248
2
Реклама

З метою встановлення соціальної справедливості, Верховна Рада України 27.03.2014 р. ухвалила Закон, що передбачає, зокрема, зменшення розміру пенсій, призначених за "спеціальними" законами і встановлення їх на рівні 70 % від суми місячної заробітної плати (заробітку), з якою був сплачений єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Раніше пенсія, призначена за "спеціальними" законами (прокурорам, народним депутатам, суддям, держслужбовцям), нараховувалася у розмірі 80 % від суми місячної заробітної плати, з якою був сплачений єдиний соціальний внесок, тоді як для інших громадян при стажі роботи 40 років цей розмір складає 54 %.

В той же час, Уряд прийняв рішення не обмежувати на 50 % пенсій працюючим пенсіонерам. Це пов'язано з тим, що громадськістю негативно сприйнятий намір застосувати вказане обмеження.

"Дійсно, запропонована міра торкається різних категорій громадян, більшість з яких працює із-за складного матеріального стану і низького рівня пенсій", - повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини