Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минрегион розглянув особливості визначення вартості побудованих основних фондів

16 квітня 2014, 12:52
391
0
Реклама

В ході розгляду особливостей визначення вартості основних фондів при введенні об'єктів в експлуатацію Минрегион повідомив таке.

Введення об'єктів в експлуатацію здійснюється відповідно до Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, затвердженою постановою КМУ від 13.04.2011 р. № 461.

Датою прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкту є дата реєстрації декларації про готовність об'єкту до експлуатації або видачі сертифікату.

Вартість основних фондів, що приймаються в експлуатацію, вказується в пункті 11 акту готовності об'єкту до експлуатації (додаток 3 до Порядку № 461) без урахування ПДВ і поворотних сум.

Якщо прийняття об'єкту в експлуатацію здійснюється в I або IV кварталі і терміни виконання окремих видів робіт по обробці фасадів і благоустрою території перенесені у зв'язку з несприятливими погодними умовами, при заповненні акту готовності об'єкту до експлуатації вартість основних фондів, передаваних балансодержателю, вказується на дату їх прийняття, тобто без урахування вартості незавершених робіт.

Після виконання робіт по обробці фасадів і благоустрою території їх вартість визначається по зразкових формах № КБ-2в і № КБ-3 з уточненням у бухгалтерській звітності балансодержателя вартості основних фондів, яка складається з вартості основних фондів, визначених на підставі акту готовності об'єкту до експлуатації, і вартості робіт, виконаних після введення об'єкту в експлуатацію (лист від 09.04.2014 р. № 7/15-4119).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини