Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Якщо в першому кварталі не отриманий прибуток, то авансові внески не сплачуються до кінця поточного року і за два місяці наступного

25 червня 2014, 11:50
171
0
Реклама

Якщо платник податків, що сплачує авансовий внесок, за підсумками I кварталу звітного року не отримав прибуток або отримав збиток, він має право подати декларацію і финотчетность за I квартал. Такий платник не сплачує авансові внески в II - IV кварталах, а податкові зобов'язання визначає на підставі податкової декларації за підсумками першого півріччя, трьох кварталів і за рік.

Тобто, починаючи з квітня звітного року, платник не є платником авансових внесків (у тому числі в січні - лютому наступного року).

Це ж торкається і платників консолідованого податку на прибуток: якщо за підсумками I кварталу не отриманий прибуток або визначений збиток, платник припиняє сплату авансових внесків, у тому числі по місцю знаходження відособлених підрозділів, починаючи з квітня звітного року. Сума сплачених авансових внесків за січень - березень звітного року враховується при визначенні податкового зобов'язання за квартал, перше півріччя, три квартали і рік.

Разом з цим, сума нарахованого платником консолідованого податку авансового внеску відбивається в таблиці 1 додатка ЗП до рядка 13 декларацій по податку на прибуток підприємств (без урахування щомісячних авансових внесків, нарахованих по місцезнаходженню філій).

При заповненні Розрахунку за квартал, перше півріччя, три квартали і рік сума авансових внесків, нарахованих відособленим підрозділом за січень, - березень звітного року, відбивається в рядку 5 і враховується при визначенні показника рядка 6 (для базового звітного періоду - календарний рік).

Листи Миндоходов від 15.04.2014 р. № 6897/6/99-99-19-03-02-15 і від 14.04.2014 р. № 8731/7/99-99-19-03-02-17.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини