Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З другого кварталу 2014 року збільшені ставки на деякі податки і збори

27 червня 2014, 08:34
248
0
Реклама

Увазі платників податків, які є платниками збору за спецводокористування, за використання надр і эконалога.

Нагадуємо, що згідно з антикризовим Законом з другого кварталу збільшені ставки на вказані податки і збори.

Так, ставки збору за спецводокористування підвищені приблизно на 8,6 % для усіх напрямів і використання джерел. В той же час, порядок числення і сплати збору в 2014 році залишився незмінним.

Эконалог з 1 квітня нараховується по нових ставках, збільшених приблизно на 8,3 %.

Що стосується плати за використання надр, то тут варто відмітити, що розширений круг платників плати за користування надрами для видобутку корисних копалин.

Зокрема, до платників віднесені землевласники і землекористувачі, що добувають підземні води на підставі дозволів в межах наданих їм земельних ділянок, розмір яких перевищує встановлені норми, що добувають прісні підземні води із застосуванням електричних пристроїв в об'ємі понад 13 куб. м на людину в місяць.

Платники, вказані в пп. 263.1.6 Податкового кодексу України, при численні податкових зобов'язань по платі за користування надрами в частині здобичі прісних підземних вод, застосовують ставки, встановлені п. 325.2 Податкового кодексу для збору за спеціальне використання підземних вод.

Крім того, антикризовим Законом введені нові ставки плати за користування надрами в цілях, не пов'язаних з видобутком корисних копалин.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини