Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суб'єктам господарювання в зоні АТО розстрочка грошових зобов'язань надається в загальному порядку

11 серпня 2014, 15:02
188
0
Реклама

Миндоходов оприлюднило другу частину пам'ятки для платників податків, які переселяються з окупованої території і районів проведення АТО.

Зокрема, податківці відповіли на питання, чи надається відстрочення (розстрочка) податкового боргу і грошового зобов'язання суб'єктам господарювання, які перебувають на обліку в територіальних органах прибутків і зборів, розташованих на території проведення антитерористичної операції.

Для ініціації відстрочення грошових зобов'язань платник податків звертається в орган Миндоходов з письмовою заявою і економічним обгрунтуванням.

У заяві мають бути вказані суми платежів, що підлягають відстроченню, а також її термін і періоди сплати. При цьому суми, термін сплати яких ще не настав, і суми, по яких термін сплати вже збіг, вказуються окремо.

Економічне обгрунтування складається з:

- переліку обставин, що свідчать про наявність загрози виникнення або накопичення податкового боргу, і доказів існування таких обставин;

- аналізу фінансового стану;

- графіка погашення відстрочених сум;

- розрахунків прогнозних прибутків платника, що гарантують виконання графіку погашення.

За результатами розгляду заяви і прикладених до нього документів керівник органу прибутків і зборів впродовж 30 календарних днів з дати подачі заяви приймає рішення про відстрочення грошових зобов'язань (податкового боргу) або про відмову в цьому.

На відстрочені грошові зобов'язання пеня і штрафи не нараховуються з дня укладення договору і до закінчення терміну дії договору про відстрочення грошового зобов'язання. На суму відстроченого грошового зобов'язання нараховуються відсотки за кожен календарний день користування платником відстроченням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини