Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відкориговані правила проставляння апостиля на документах

19 серпня 2014, 12:52
231
0
Реклама

Зокрема, апостиль не проставляється:

- на оригіналах паспортів, військових квитків, трудових книжок, дозволів на носіння зброї, свідчень про реєстрацію транспортних засобів (технічних паспортів), посвідчень особи. Ці документи можуть бути прийняті для проставляння апостиля у вигляді копій (фотокопій), завірених в нотаріальному порядку;

- на оригіналах, копіях (фотокопіях) нормативно-правових актів, роз'яснень і правових укладень відносно їх застосування, документах, що мають характер листування.

Також доповнений перелік документів, які необхідно надати для проставляння апостиля.

Так, окрім оригіналу (завіреній копії) документу, на якому проставляється апостиль, і документу (завіреній копії) про оплату послуги з проставляння апостиля або документу, що підтверджує право на звільнення від такої оплати, необхідно подати заяву від особи, що надає ці документи.

Нагадаємо, якщо власниками, засновниками платника податків або учасниками договорів про спільну діяльність і угод про розділ продукції є юридичні особи - нерезиденти, то при постановці на податковий облік вони зобов'язані надати документи, що свідчать про реєстрацію (створенні) іноземної юридичної особи (нерезидента) в країні його місцезнаходження.

Ці документи мають бути засвідчені згідно із законодавством країни їх видачі, перекладені українською мовою і легалізовані в консульській установі України. При цьому офіційні документи завіряються шляхом проставляння апостиля, передбаченого ст. 4 Конвенції, що відміняє вимогу легалізації іноземних офіційних документів.

Спільний наказ МЗС, Міносвіти і Мінюсту від 13.08.2014 р. № 341/934/1335/5 набуває чинності з дня офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини