Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові стабілізаційні заходи від НБУ: електронні переклади видаватимуться виключно в гривні

1 вересня 2014, 13:30
221
0
Реклама

Нацбанк продовжив дію ряду заходів відносно діяльності деяких банків і фінансових установ, які були введені постановою "Про врегулювання діяльності фінансових установ і проведенні валютних операцій" від 30.05.2014 р. № 328.

Новим постановою від 29.08.2014 р. № 540 також продовжено обмеження відносно придбання валюти фізособами. Як і раніше, українці в добу можуть придбати валюту в еквіваленті не більше 15 тисяч грн. Таке ж обмеження по сумі встановлене для грошових переказів без відкриття рахунку і для зняття засобів з валютних депозитів населення.

При цьому банки можуть достроково повертати вклади у валюті по усіх типах договорів і достроково погашати ощадні (депозитні) сертифікати, номіновані в іноземній валюті, в гривні по курсу купівлі валюти на день проведення операції.

Крім того, усі інвалютні переклади з-за кордону на користь фізосіб-резидентів для виплати готівкою без відкриття рахунку проводитимуться виключно в гривнях.

Також регулятор на період дії постанови продовжив операційний день банку - до 18:00. Операції банку, здійснювані потім закінчення операційного дня, відбиваються банком наступного дня.

Документ набуває чинності 2 вересня і діє до 2 грудня 2014 року включно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини