Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сегодня вступил в силу Закон о необложении благотворительной помощи для нужд АТО

26 вересня 2014, 09:25
338
0
Реклама

Так, згідно з документом, не включається до складу загального місячного доходу оподаткування сума отриманої добродійної допомоги безпосередніми учасникам АТО, учасниками акцій масових протестів, загиблих під час Євромайдану в Києві і Одесі, а також вимушеними переселенцями зі сходу країни і Криму.

Крім того, не включається до складу доходу оподаткування і, як наслідок, не обкладається НДФЛ сума коштів, отриманих волонтерам і спрямованих на потреби учасників АТО.

Вказані прибутки не включаються до складу загального доходу до 31 грудня року, що йде за закінченням АТО.

Якщо з вказаної добродійної допомоги був утриманий НДФЛ, то сума такого податку повертається платникові податків з бюджету в установленому порядку.

Закон також обмежує розмір добродійної допомоги на відновлення втраченого майна і інші потреби, визначені Кабміном. Так, не включається в загальний дохід оподаткування сума добродійної допомоги, що не перевищує 1000 мінімальних зарплат. Перевищення обкладається НДФЛ в загальному порядку і відбивається в майновій декларації.

Відмітимо, волонтери, що надають добродійну допомогу, мають бути внесені в Реєстр волонтерів АТО. В той же час, до дати введення Реєстру вимоги відносно внесення благодійників-фізосіб (волонтерів) в цей Реєстр не застосовуються.

Дія Закону поширюється на правовідносини, що виникли з 21 листопада 2013 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини