Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як відзвітувати по податку з відсотків і військовому збору

10 жовтня 2014, 17:18
231
0
Реклама

На сьогодні ГФСУ розроблений і спрямований в Мінфін проект форми податкового розрахунку, який передбачає віддзеркалення податковим агентом загальної суми доходу, з якого утриманий військовий збір за звітний період, без вказівки персоніфікованих даних фізичних осіб - платників військового збору.

До набуття чинності змін податкові інспекції приймають звіт 1ДФ за формою, затвердженою наказом Миндоходов від 21.01.2014 р. № 49.

Після набуття нової форми № 1ДФ податкові агенти зобов'язані будуть подати по ній новий звітний (що уточнює) податковий розрахунок за III квартал 2014 року тільки із заповненням загальної суми нарахованих в звітному періоді прибутків у вигляді відсотків і прибутків, з яких утримується військовий збір, і загальну суму утриманого з них податку.

Про це повідомила ГФСУ у Львівській області.

Закарпатські ж податківці додали: у зв'язку з тим, що вимога до податкового агента подавати новий звітний (що уточнює) розрахунок виникло не з його вини і не має на меті виправлення помилок, що привели до зменшення або збільшення податкових зобов'язань платника податків, або до зміни платника податку, то штрафні санкції застосовуватися не будуть.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини