Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Попередження, штраф, конфіскація - адміністративні стягнення за порушення митних правил

27 жовтня 2014, 16:00
299
0
Реклама

ГФСУ в Житомирській області нагадуєщо за порушення митних правил можуть бути застосовані наступні адміністративні стягнення:

1) попередження - офіційне попередження правопорушника про неприпустимість таких дій в майбутньому;

2) штраф - покладання на обличчя, яке притягується до адміністративної відповідальності за таке правопорушення, обов'язки сплатити до державного бюджету грошові кошти в сумі, яка визначається залежно від виду і характеру досконалого правопорушення;

3) конфіскація - примусове вилучення товарів, транспортних засобів, визначених в п. 3 ст. 461 Митного кодексу, і безвідплатна їх передача у власність держави. При цьому моторні транспортні засоби, несамохідні транспортні засоби, які буксируються ними, розглядаються як самостійні об'єкти конфіскації. Конфіскація може бути застосована виключно за рішенням суду у випадках, об'ємі і порядку, визначуваних Митним кодексом і іншими законами України.

Також слід зазначити, що конфіскація товарів, транспортних засобів, вказаних в п. 3 ст. 461 Митного кодексу України, застосовується незалежно від того, чи являються ці товари, транспортні засоби власністю особи, що зробила правопорушення.

Попередження і штраф можуть застосовуватися тільки як основні адміністративні стягнення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини