Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депозит повертається банком на розрахунковий рахунок підприємця : чи буде дохід

5 листопада 2014, 15:36
273
0
Реклама

У ГФСУ запитали, чи включається в дохід підприємця на загальній системі сума депозиту, який повертається банком на розрахунковий рахунок платника податків.

Податківці нагадали, що до складу загального доходу оподаткування зараховується виручка, що поступила фізособі-підприємцеві як в грошовій, так і в натуральній формі від здійснення господарської діяльності, а саме:

- виручка у вигляді безготівкових грошових коштів, що поступили на банківський рахунок або в готівковій формі безпосередньо підприємцеві або його працівникам на місці здійснення розрахунків;

- виручка в натуральній (негрошовій формі);

- суми штрафів і пені, отримані від інших суб'єктів підприємництва по договорах цивільно-правового характеру за порушення умов договорів, і інші прибутки, пов'язані із здійсненням підприємницької діяльності.

Сума ж депозиту, яка зараховується на розрахунковий рахунок підприємця, не включається до складу доходу і не відбивається в Книзі обліку прибутків. При цьому на момент її внесення на депозитний рахунок ця сума вже має бути відбита в Книзі і в платіжному дорученні має бути вказане призначення платежу - виручка за певний період.

З таким роз'ясненням ГФСУ можна ознайомитися в системах ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини