Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронне адміністрування ПДВ як необхідний крок для податкової реформи

20 листопада 2014, 10:58
190
0
Реклама

18 листопада заступник Міністра фінансів Денис Фудашкин взяв участь у Форумі громадських організацій "Податкова реформа. Фокус - система електронного адміністрування ПДВ : наслідки для бізнесу і альтернативи".

Зокрема, в ході заходу обговорювалися питання електронного адміністрування ПДВ. Під час свого виступу Денис Фудашкин відмітив, що позиція Мінфіну полягає в тому, що механізм електронного управління є украй необхідним, це один з вагомих кроків на шляху до подолання податкових ям.

Також заступник Міністра фінансів відповів на питання учасників відносно відшкодування ПДВ.

"Хочу відмітити, що дуже часто і в ЗМІ, і серед виступів говорилося, що Уряд пропонує списати заборгованість кредиту, який буде накопичений на 1 січня 2015 року. Такої мети Уряд перед собою не ставить", - підкреслив чиновник. "Податковий кредит - це зменшення поточних зобов'язань на суму податку, який вже був сплачений до бюджету. Уряд має бути упевнений, що ці гроші були зараховані. Якщо такої упевненості немає, завжди виникає ризик як корупційного плану, так і фіскальний ризик, пов'язаний зі зменшенням прибутків бюджету. Є також і комерційний ризик. Він знаходиться в тій площині, що той, хто сумлінно сплачує ПДВ в повному об'ємі, не може конкурувати з тими, хто цей податок не платить, використовуючи різні схеми. Уряд хоче здолати цю схему, і запропонувало систему електронного адміністрування".

За словами Дениса Фудашкина, Уряд і зокрема Міністерство фінансів роблять усе можливе для скорочення заборгованості по ПДВ: "На сьогодні в простроченій сумі залишилися 2 млрд. грн. І ми розраховуємо, що до кінця року вийдемо на нуль простроченої заборгованості по ПДВ. Більше того, ми максимально намагаємося зробити цей процес прозорим".

За даними сайту Мінфіну.

Нагадаємо, 18 листопада в Торгово-промисловій палаті України відбувся Форум громадських організацій "Система електронного адміністрування ПДВ : наслідки для бізнесу і альтернативи", в якому взяли участь більше 500 керівників бізнесу, бухгалтерів і експертів. Одним з інформаційних партнерів заходу виступила компанія "ЛИГА ЗАКОН".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини