Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнесу в зоні АТО відшкодовуватимуть ПДВ. Але за певних умов

21 листопада 2014, 12:00
202
0
Реклама

Уряду доручено пропрацювати питання про введення особливого порядку обліку платників податків і сплати ними податків і зборів до бюджетів під час здійснення господарської діяльності на окремих територіях в зоні АТО. Відповідне рішення "Про невідкладні заходи по стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій і Луганській областях" прийняте СНБО 4 листопада 2014 року і введено в дію Указом Президента від 14.11.2014 р. № 875/2014.

На сьогодні значна кількість суб'єктів господарювання, які сумлінно виконують свої податкові зобов'язання, скористалися правом змінити місце своєї податкової реєстрації за спрощеною процедурою, вставши на облік в контролюючих органах України, які розташовані поза зоною проведення АТО.

Зі зміною місця податкової реєстрації такі платники податків продовжують сплачувати податок на прибуток підприємств, ПДВ, НДФЛ і інші податки і збори до державного бюджету України і місцевих бюджетів тих регіонів, які розташовані поза зоною АТО.

Мінфін на офіційному сайті відмітивщо вказані суб'єкти господарювання отримуватимуть в передбачених податковим законодавством випадках бюджетне відшкодування ПДВ, у тому числі і ті, які внаслідок форс-мажорних обставин не мали можливості вивезти свої активи із зони АТО.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини