Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова реформа має бути погоджена з бізнесом і громадськістю – підсумки Податкового форуму в ДФС України

22 грудня 2014, 13:00
296
3
Реклама

19 грудня Громадська рада при ГФС України спільно з рядом громадських організацій провели Податковий форум, присвячений планованим змінам в податкове законодавство.

У форумі взяли участь народні депутати Оксана Проданий (Блок Петра Порошенка), Олександр Кирш (Народний фронт), Андрій Журжий (Самодопомога). Вони були одностайні в тому, що податкову реформу не можна поспішно приймати в такому сирому вигляді, як вона пропонується Урядом.

Честь Уряду відстоювала делегація ГФС на чолі з Нелей Приваловой, директором Департаменту методологічної роботи з питань оподаткування ГФСУ. Варто відмітити, що учасники Форуму чекали нового Міністра фінансів Наталію Яресько і главу ГФСУ Ігоря Билоуса, проте вони прийти не змогли, і Неле Євгеніївні у черговий раз довелося перейняти увесь гнів громадськості на себе.

Підсумком форуму стало практично одноголосне голосування за резолюцію, в якій проаналізовані найбільш одіозні податкові ініціативи Уряду і висунені нижченаведені вимоги.

1. Врахувати думку бізнесу і громадськості про неприпустимість ухвалення законопроектів за процедурою, яка порушує норми Конституції України, Закону України "Про основи державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності", Податкового кодексу України і є зневагою демократичних принципів в державі, а також досягнень Революції Гідності.

2. Не виносити на розгляд ВРУ вказані законопроекти без їх широкого обговорення з громадськістю і бізнесом і доопрацювання, не вводити ці ініціативи з 1 січня 2015 року, враховуючи відсутність часу для якісної і безболісної реалізації запропонованих норм.

3. Врахувати справжні наслідки від впровадження законопроектів для бізнесу, населення і економіки України, провести відповідні розрахунки і аналіз їх впливу на національну економіку, визначити загальний економічний ефект від їх впровадження. Врахувати можливість соціального вибуху, який за умови прийняття і впровадження законопроектів буде неминучий.

4. Врахувати пропозиції громадськості, погоджені з учасниками форуму по вдосконаленню адміністрування ПДВ і зниженню ЕСВ при збереженні податкового навантаження на рівні попереднього року (як тимчасовий захід до 01.01.2016 р.).

Резолюція була спрямована Уряду і Парламенту. З її повним текстом ви можете ознайомитися тут.

Вже завтра ми дізнаємося, чи прислухається до неї Парламент. Адже саме у вівторок 23 числа Уряд обіцяв внести на голосування пакет бюджетних і податкових законопроектів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини